Arama sonuçlarında ilk sıra(lar)da yer almak isteyenler için, sitelerine backlink sağlamanın masraflı ama en etkili ve risksiz yollarından biri olarak görünmesi nedeniyle tanıtım yazısı yayınlama popüler bir yöntem haline gelmiştir.
Ancak tanıtım yazısının, backlink verilen site açısından (mümkün olduğunca) riskli bir durum yaratmaması, olumlu etki yaratıp fayda sağlayabilmesi için bazı hususlara dikkat etmek önemlidir. Bunlardan bazılarını şöyle sayabiliriz;
Yayıncı site seçimi
Konuya / Alana Göre; Backlink verilecek site ile aynı ya da benzer konuda içeriğe sahip siteler öncelikli olarak tercih edilmelidir. Eğer farklı alanda bir sitede yayınlanacaksa alanınızla ilgili bir sayfasında yer alması mantıklıdır. Hemen her konuda içerikler barındırmaları nedeniyle haber siteleri tanıtım yazısı yayınlama konusunda sıkça tercih edilmektedir.
Site değerleri; DA / PA değerlerinin yüksek siteler olması elbette tercih sebebidir. Ancak özellikle dikkat edilmesi gereken; Tanıtım yazısı yayınlatacağınız sitenin Google tarafından indekslenmiş, organik ziyaretçi alıyor olmasıdır.
Tanıtım yazısının hazırlanması
Sadece reklam yapma amaçlı cümlelerden oluşan, okuyanda ilgi/merak uyandırmayan, bilgi içermeyen bir yazı muhtemelen okunmayacak, içerdiği link ya da linklere tıklayan olmayacaktır. Unutulmamalıdır ki en etkili backlink sitenize ziyaretçi akışı sağlayan backlinktir. Tanıtım yazısı ne kadar iyi hazırlanmışsa, içerdiği linklere tıklanma ihtimali dolayısı ile sağlayabilecekleri olumlu etki o denli yüksek olabilecektir.
Tanıtım yazısı ne zaman alınmalı?
Yeni açılmış sitelerin ilk 3 – 6 aylarını tamamlamadan tanıtım yazısı gibi backlink edinme yöntemleri kullanmaları genellikle tavsiye edilmez.
Tanıtım yazıları ne sıklıkta yayınlatılmalı?
Bu konuda net bir şey söylemek oldukça zordur. Ancak haftada 1-2 den fazla tanıtım yazısı yayınlatmak özellikle yeni açılmış küçük siteler için olumsuzluk yaratabilir. Küçük ama emin adımlarla doğal backlink inşası için sabırlı olunmalıdır.
Birden fazla sitede tanıtım yazısı yayınlanması
Birden fazla sitede tanıtım yazısı yayınlatılacaksa tercihen her yayıncı site için farklı bir başlık, metin ve görsel kullanılmalıdır. Bu imkan yoksa metine ve başlıkta küçük değişiklikler yapılarak yazıların bire bir aynı olmaması sağlanmalıdır. Aynı zamanda her yayıncı sitede tanıtım yazısında aynı cümle ve aynı kelimeden backlink alınması da sakınca yaratabilir. Buna da dikkat edilmeli, mümkünse uzun kuyruklu anahtar kelime varyasyonlarından backlink verilmesi yoluna gidilmelidir.